ARNHEM (NL)
FLOR DE FANGO

Tango & Vals Weekend
9 & 10 Oktober 2021

Tango & Vals Weekend with Mariano y Cosima
Playful - Rhythmical - Flowing


Saturday 9 October 2021
14:00 - 14:30 hr Welcome Práctica
14.30 - 17.30 hr Classes (incl. break) 
20.30 - 24.00 hr Salon with DJ El Rojo & Show by Mariano y Cosima (price 10 euro p.p., entrance with QR-code)

Sunday 10 October 2021
11:30 - 12:00 hr Welcome Práctica
12.00 - 15.00 hr Classes (incl. break)

Playful, rhytmical and flowing
Theme part 1 Saturday: Cadenas, rebotes y vaivénes and other playful & rhythmical variations for Tango & Vals porteño.
Theme part 2 Sunday: Sacadas, ganchitos, giros y media lunas: flowing variations for Tango & Vals porteño. We also rehearse everything we learned Saturday.

Level
Advanced

Address Flor de Fango
Flor de Fango | Wezenstraat 5A | 6811 CR Arnhem
https://goo.gl/maps/eZt5rLG4FCnmvxY37

Price
120 euro per person  (excl. Salon entrance)

Reductions for Hotel Holiday Inn Express
Click here to book a room with special 'Flor de Fango Reduction' at Holiday Inn Express, just 6 minutes walking distance from Flor de Fango.

Reservation
Arnhem 9 & 10 October 2021

Fully booked

Hasta pronto! We look forward to meeting you again! 

Abrazo, 
Esther, Monique, Jan, Wim, Saskia, Flor de Fango Team
Mariano y Cosima 

Countdown to Tango & Vals Seminar in Arnhem

 

00

DAYS

00

HOURS

00

MINS

00

SECS

Stichting Flor de Fango is opgericht in 1990. Ruim 20 jaar geleden hebben we onze thuishaven gevonden aan de Wezenstraat 5A in hartje Arnhem. Hier geven we onze lessen, workshops, uitvoeringen en exposities. Hier ook worden lezingen en filmavonden aangeboden. Hier laten we je de sfeer proeven van Buenos Aires, de bakermat van de Argentijnse tango.

Jouw Maestros Mariano y Cosima

Je leraren deze tangovakantie zijn Mariano en Cosima Diaz Campos. Mariano is in Buenos Aires geboren, en opgegroeid in een tango familie. Zijn grootvader runde een tango salon in zijn dorp, en zijn moeder was pionier van de Argentijnse tango in Nederland en omstreken; zij heeft de erfenis overgedragen aan haar zoon. Mariano & Cosima ontmoetten elkaar in 2001 en dansen sinds twintig jaar samen. Zij trainden intensief in Buenos Aires met bekende namen van de tangowererld. Hun stijl is een klassieke Argentijnse tangostijl. Cosima voegde aan het danspaar haar muzikale kennis van de tango (ze studeerde Argentijnse tango op viool in Rotterdam 1996-1997), en haar kennis in gezonde bewegingen en houdingen (ze is gediplomeerd oefentherapeute sinds 2001, en fysiotherpeute sinds 2004).

Mariano & Cosima zijn bevlogen dansleraren, en hun lessen zijn zeer gewaardeerd door hun leerlingen met name vanwege de effectieve pedagogie. Het paar weet heel goed met een groep te werken, door een lichte, ontspannen sfeer te creëren met een dosis humor. De garantie voor een goede balans tussen uitleg en praktijk, en tussen groepsfeedback en individuele feedback. Ze weten techniek en gevoel van de dans te combineren, en ze focussen op de essentie van de tango in hun lessen. Ze geven subtiele and accurate correcties zodat de leerling zich snel kan ontwikkelen.

Hun belangrijkste focuspunten zijn:

  • gezonde bewegingen, ontstpannen energie, volledig lichaamsgevoel en coördinatie;
  • bewegingskwaliteit, connectie en muzikaliteit

Tango comes in the ear, is filtered by the heart and soul,
and is expressed by our feet and abrazo.
~
The art of tango is dancing the silences.

Tango is an immigrant dance and music. It's only passport is feeling.
~
Carlos Gavito

Professionele begeleiding


Jouw docenten Mariano y Cosima zijn beide gecertificeerd Maestros de Tango (Escuela Argentina de Tango, Buenos Aires). Sinds 2004 organiseren Mariano y Cosima tangoreizen in heel Europa, en ook naar Marokko en Argentinië.  

Dansers ervaren dat ze enorm vooruitgaan tijdens een intensief weekend, door de goede opbouw, en door de effectieve tips en de goede individuele correcties.

Persoonlijk maatwerk


Wij staan voor maatwerk zowel voor de ontwikkeling van elke danser als voor de begeleiding van elke groep.

Ben je op zoek naar een persoonlijke benadering, waarbij jouw maestros Mariano y Cosima meedenken en zich verdiept in jouw specifieke ontwikkeling als tangodanser/es om je nog beter te kunnen begeleiden, dan ben je bij ons op de goede plek.

Lichtvoetig & ontspannen


Door de speelse en luchtige benadering van Mariano & Cosima voel je je op je gemak, en durf je je open te stellen.

Door de ontspannen sfeer voel je je vrijer om te experimenteren, te oefenen, en ben je beter in staat om nieuwe stof te leren! Het staat inmiddels wetenschappelijk vast, dat positieve bekrachtiging meer effect heeft om het leerproces te ondersteunen. In de lessen is veel aandacht voor analyse en synthese, voor techniek en gevoel