Mindfulness met Mariano
Start 6 Februari 2023

Stressreductie Training | Wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief

Contact

Mariano Díaz Campos

  • Mindfulness Based Trainer MBSR
  • Lid van beroepsvereniging VMBN
  • Ingeschreven als Gevorderd Trainer in kwaliteitsregister MindfulnessRegister

Email: [email protected]

Aanvraag Introductiegesprek

Je kunt je hier aanmelden voor een introductiesgesprek voor de 8-weekse Mindfulness Stressreductie Training. In het gesprek leg ik je meer uit over de inhoud van de training, en bespreken we of deze stressreductietraining op dit moment bij jou past. Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

Bewezen Stressvermindering

Dit is een wetenschappelijk onderbouwd programma waarmee je leert om anders om te gaan met stressvolle gebeurtenissen in je dagelijks leven (werk en privé). Je leert je automatische patronen ontdekken en hoe je bewuste keuzes kunt maken. Je oefent om meer aanwezig te zijn bij al je ervaringen. Je leert je eigen stresspatronen herkennen en blijvend aan te pakken. Je leert je eigen grenzen te herkennen en te bewaken. Met deze training vergoot je je veerkracht en versterk je je welbevinden: mentaal, emotioneel en fysiek. Veel genoemde effecten van de 8-weekse training:

•  minder stressklachten
•  verbeterde slaap
•  minder piekeren
•  minder opgejaagd gevoel
•  minder negatieve emoties en gevoelens.

Een nieuwe herfst, een nieuw begin

Wat zeggen cursisten?

"Mariano is een goede leraar, die echt geeft om zijn leerlingen. Hij heeft deze training met rust, vreugde en aanstekelijke motivatie begeleid. De oefeningen en meditaties waren heel mooi, vooral zijn rustgevende stem. Het was ook heel aangenaam, dat deze groep uit slechts zes leerlingen bestond. Het was mooi, om nieuwe, aardige mensen te leren kennen met dezelfde interessen.

Deelnemer Mindfulness Training
Dec 2020 - Jan 2021

"Je had geen beter moment uit kunnen kiezen voor je Mindfulness Adventskalender. Nu oude gewoontes wegvallen komt er ruimte iets nieuws, van het doen naar het zijn in het hier en nu. Mindfullness helpt daarbij. Je oefeningen maken me nieuwsgierig naar de fysieke gewaarwording van mijn dagelijkse gewoontes door ze met aandacht waarnemen met al mijn zintuigen. Door je stem op de achtergrond te laten klinken kan ik opmerkzaam zijn voor wat er is. Bedankt."

Deelnemer Mindfulness Adventskalender
Dec 2021

"De mindfulness training kwam op precies het goede moment in mijn leven: overspannen en veel stress. Mindfulness helpt mij om tot rust te komen en even te laten zijn wat er is zodat ik er daar op een ander moment minder last van heb en milder ben naar mezelf. "

Deelnemer Mindfulness Training
Feb - Maart 2021

Soms is vreugde de bron van jouw lach,
soms is jouw lach de bron van jouw vreugde.

Professionele begeleiding


Jouw mindfulnesstrainer Mariano is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en is gecertificeerd Mindfulness trainer de hoogste categorie.

De kwaliteit van onze mindfulness trainingen wordt niet alleen erkend door professionals, maar ook door de deelnemers van onze trainingen. Je bent in goede handen.

Persoonlijk maatwerk


Wij staan voor maatwerk en niet voor massa. Dit is geen fabriek, maar een artesanale, voor mindfulness fijnproevers. De groep bestaat uit ca. 6 personen.

Ben je op zoek naar een persoonlijke benadering, waarbij jouw trainer Mariano meedenkt met jouw unieke situatie, en zich verdiept in jouw specifieke vragen om je nog beter te kunnen begeleiden, dan ben je bij ons op de goede plek.

Lichtvoetig & diepgaand


Door de speelse en luchtige benadering van Mariano voel je je op je gemak, en durf je je open te stellen.

De sfeer is ontspannen, waardoor kun je gemakkelijk de diepte induiken tijdens de lessen. Deze aanpak zet je stevig met beide voeten op de grond. Je voelt je lekker in je lijf én in je geest

Ervaringen van deelnemers

"De mindfulness training kwam op precies het goede moment in mijn leven: overspannen en veel stress. Mindfulness helpt mij om tot rust te komen en even te laten zijn wat er is zodat ik er daar op een ander moment minder last van heb en milder ben naar mezelf. "

Deelnemer Mindfulness Training
Feb - Maart 2021

"Ik had niet het gevoel dat ik online was. De sfeer was vertrouwelijk en veilig ondanks dat de cursisten elkaar vooraf niet kenden en niet in het echt konden ontmoeten vanwege covid-19."

Deelnemer Mindfulness Training
Dec 2020 - Jan 2021

"Voor mij was dit een zeer interessante ervaring die ik iedereen zou aanbevelen. Het legt even een spiegel voor omtrent hoe we bij pozen in het leven staan... en geeft ook tips om met meer open vizier de toekomst tegemoed te treden. En ook wel: zeer fijne kennismaking met wat mediteren kan doen met een mens..."

Deelnemer Mindfulness Training
Dec 2020 - Jan 2021

De kleine dingen? De kleine momenten?
Ze zijn niet klein.

Jouw Mindfulnesstrainer

Mariano Díaz Campos behaalde zijn post-HBO diploma tot Mindfulness Based Trainer categorie 1 en staat ingeschreven bij de beroepsvereniging Mindfulness Based Trainers VMBN. Zijn trainingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Achtergrond


Waarom besloot je de opleiding tot Mindfulness Based Trainer te volgen? 

Graag wil ik mensen inspireren en begeleiden op hun weg naar een meer mindful leven. Uit eigen ervaring weet ik wat het je kan brengen, zowel privé als professioneel.

Waar komt je interesse in mindfulness vandaan? 

Naast mindfulnesstrainer ben ik professioneel danser. Het leven als artiest wekte mijn interesse in mindfulness. Het begon met het vinden van de flow, van het opgaan in het hier in nu, een essentiele vaardigheid voor elke danser. Daarna volgde het omgaan met stressvolle gedachten tijdens de repetities en shows, het beter leren bewaken van mijn grenzen (voorkomen van blessures en burnout), effectief omgaan met stress van buitenaf, en het herkennen van stress van binnenuit (bv. zelfkritiek) en daarna het maken van bewuste keuzes om uit ongunstige automatische patronen te stappen.

Speelt mindfulness een rol in je dagelijks leven? 

Mindfulness speelt een waardevolle rol in mijn leven, om beter om te kunnen gaan met stress. Ik herken nu beter en eerder de stress-signalen van mijn lichaam en geest. Door de ervaringen in mijn jeugd ben ik heel stressgevoelig. Ik ben geboren in Buenos Aires, Argentinië. Tijdens de junta-dictatuur werd mijn vader opgepakt. Mijn ouders werden samen met mij verbannen uit Argentinië. We werden in Nederland in een vluchtelingenopvangcentrum geplaatst. Mindfulness helpt me hier beter mee om te kunnen gaan. Wat ik heel goed vind van Mindfulness, is dat je leert om om te gaan met het hier en nu. Je leert om je ervaringen goed te kunnen inzetten in het heden. Mindfulness helpt je om bewuste keuzes te maken die je aanzetten tot actie.

Beoefen je elke dag Mindfulness?

Ja, het is een levensstijl. Door het dagelijks beoefenen van Mindfulness ontwikkel je een levenshouding, die invloed heeft op alle aspecten van je leven. Elke dag leer je bij. Er is geen doel, het gaat om de weg, van moment tot moment. Mindfulness is geen 'truc' of 'quick fix', maar een levensstijl. Net als in de tango, gaat het niet om resultaten, maar om de ervaring, de beleving.

Reacties van cursisten

"Ik heb veel geleerd dat bruikbaar is in mijn persoonlijk leven/werk. In het bijzonder de ademruimte mediatie en coping. En verder: ik heb geleerd wat bij mindfulness hoort. Dat was deels niet nieuw omdat ik in andere opleidingen en trainingen ook al veel met bewustzijn en ademhaling bezig ben geweest. Het doen van de meditaties was wel nieuw. Het zal langer de tijd vragen om dat te integreren, naast de chi kung training die ik dagelijks probeer te doen. Deze training was pas een begin. Het echte leren moet nu gaan komen."

Deelnemer Mindfulness Training
Feb - Maart 2021

"Mariano is rustig en vriendelijk. Je voelt je op je gemak bij hem. Hij legt alles heel duidelijk uit. Hij houdt zich goed aan zijn programma en de tijd. Hij zorgt voor een goede balans en afwisseling tussen uitleg van
Mariano, inbreng, vragen en ervaringen van de cursisten, plenair en in kleine groepjes, zitten luisteren en bewegen/mediteren. Het was fijn om na een dag werken de bijeenkomst te beginnen met een meditatie, daarna stond ik echt in de ‘aan’ stand."

Deelnemer Mindfulness Training
Dec 2020 - Jan 2021

Breathe and let be.

Tarief

De bijdrage voor deze training is € 300,- (incl. 21% btw)
inclusief studiemateriaal en ongelimiteerd toegang tot besloten website.

Gespreid betalen mogelijk. (Gedeeltelijke) vergoeding mogelijk (zie hieronder).
Mail ons voor mogelijkheden van vergoeding / financiering / korting. Iedereen moet de kans moet krijgen om deze methode te ervaren, zeker nu!

[email protected]

Mogelijkheden voor vergoeding

Deze training is wetenschappelijk bewezen effectief voor het verminderen van stress in allerlei verschillende situaties en levensfasen. Denk aan bv. stress ten gevolge van de pandemie, stress als mantelzorger, stress op het werk (burn-out preventie), stress door lichamelijke klachten, enz.

Een aantal grote zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten via de aanvullende verzekering. Ook is vergoeding van de werkgever, de arbodienst, het UWV mogelijk, of voor mantelzorgers vergoeding via de gemeente.

Vergoeding door zorgverzekering (zie hieronder)
Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten (tot €350,- per persoon). Kijk hieronder om te zien of dat voor jouw verzekeraar geldt.

Via werkgever
Veel werkgevers van grote bedrijven hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Via arbodiensten 
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kunt u een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

Bewustzijn & Vrijheid

Deze training is gebaseerd op de originele training van Jon Kabat Zinn: mindfulness based stress reduction (MBSR). De basis van deze mindfulness methode is liefdevolle vriendelijkheid: voor anderen, en ook voor jezelf. Je versterkt de negen houdingskwaliteiten van mindfulness, zodat je je leven ten volle kunt leven, van moment tot moment. Zo kun je bewuste keuzes maken vanuit vrijheid en wordt je niet geleid door aangeleerde automatische patronen.

De 8 bijeenkomsten van deze cursus zitten boordevol praktische opdrachten en inspirerende oefeningen. Er is voor iedereen iets bij, zodat jij precies kunt vinden waar je op dit moment in je leven behoefte aan hebt. Je wordt je eigen leraar, en je leert vertrouwen op jezelf, op jouw veerkracht en op jouw kracht.

Zorgverzekering


Veel zorgverzekeraars bieden in de aanvullende verzekering een vergoeding voor een 8-weekse mindfulnesstraining. De training van Mariano voldoet aan de drie voorwaarden voor vergoeding:

1. Behandeling
Er is sprake van een behandeling die medisch bedoeld is.
Ja, de 8-weekse Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling bij stressgerelateerde klachten, chronische klachten, en ter preventie van bv. burnout. De huisarts kan je een verwijzing geven voor het behandelen van deze klachten. Denk ook aan stressgerelateerde klachten vanwege de lockdown of voor mantelzorgers.

2. Erkende beroepsvereniging
De trainer is aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging VMBN.
Ja, ik ben aangesloten bij de VMBN als categorie 1 MBSR-trainer. 

3. Gecertificeerd lid (cat. 1)
De behandelaar is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN
Ja, ik ben gecertificeerd in de hoogste categorie (cat. 1) van de VMBN.

Als jouw zorgverzekeraar volgens deze tool geen vergoeding biedt, neem dan even contact op met je zorgverzekeraar. De polis is niet altijd leidend. Als het toch niet mogelijk is, kijk dan naar de andere mogelijkheden voor vergoeding (werkgever, arbo, UWV, gemeente).


Mail me als je vragen hebt over vergoeding [email protected]

Via deze tool kun je checken of jouw zorgverzekeraar de mindfulnesstraining vergoedt:

Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Zorgpremies.nl

Stop trying to calm the storm, and learn to surf the waves.